Deprecated: Optional parameter $pid declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKMenu.php on line 66

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKMenu.php on line 66

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKMenu.php on line 85

Deprecated: Optional parameter $pid declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKBase.class.php on line 433

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKBase.class.php on line 433

Deprecated: Optional parameter $pos declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKBase.class.php on line 433

Deprecated: Optional parameter $pid declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKAside.php on line 64

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKAside.php on line 64

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKAside.php on line 79
Motivering

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/administrator/components/com_virtuemart/helpers/vrequest.php on line 120

Motivering

Motivering

Hästägandet ökar enormt i Sverige inom alla kategorier. Det finns idag ca 367 000 registrerade hästar i Sverige. En stor del av dessa hästar finns hos människor som har en stor längtan och en dröm om att ha häst. Hästarna fyller en viktig social funktion i dessa människors liv. Deras ambition är att ha hästen som en god vän som de kan ha med sig på bland annat trevliga promenader i naturen. Kanske det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

Okunskap om hästar

Tyvärr är det ofta drömmen går i kras när verkligheten knackar på dörren, anledningar till att det blir så är bland annat att kunskapsnivån är låg när det kommer till hästens psykologi, beteende och behov.

Dessa ryttare har heller ofta ingen kunskap om vad som är en frisk eller sjuk häst, vad som är en billig eller dyr häst. Det kan vara en förälder som köper en häst till sitt barn eller sin tonåring och har ingen aning om att det till exempel finns en mängd olika raser som har olika egenskaper/talanger. Dom blir mer som regel än undantag utnyttjade eller lurade till att köpa hästar som har mer eller mindre fysiska eller psykiska problem, det heter ofta att hästen duger gott till promenadridning.

Det finns alltid en anledning till att en häst är billig, de fysiska och mentala problemen är ofta kopplade till mer eller mindre smärta som i sin tur skapar mer eller mindre försvar och aggression hos hästen eller så är det att hästen är missförstådd, ”felhanterad”, att den inte fått den support och hjälp som den behövt för att förstå vad som förväntas av den i umgänget med människor.

I samband med att dessa problem dyker upp blir hästägaren generellt rädd och osäker, i många av dessa fall blir hästen stående i hagen, får inte den vård och skötsel den borde ha, kanske blir den såld på nytt och blir en så kallad vandringshäst.

Många av dessa hästägare vet inte vart dem kan vända sig för att få hjälp med att komma tillrätta med sina problem och hitta tillbaka till den dröm dom en gång hade, att få den där härliga relationen med sin häst.

Hästcoachning och säker hästhantering

Vår vision är att bidra till att fler hästar och människor mår ännu bättre. 
Genom att kunnat utbildat seriöst intresserade hästmänniskor som har för avsikt och ambition att hjälpa människor komma tillrätta med sina hästar, ge dem en bra, säker och glädjefylld relation med sin häst och att hjälpa hästen förstå och acceptera vad som förväntas av den.

Min erfarenhet är också att det finns ett stort behov och stor efterfrågan av de här delarna. Under över 30 års tid har jag (Lisbeth Johnson Börjesson) arbetat med att hjälpa människor med sina hästar i olika situationer, det kan vara att hästen är besvärlig att lasta i transporten, svår att fånga i hagen, hästen är aggressiv och skrämmer människor, ofta handlar det om smärta eller missförstånd, rädslor – hästar och människor som har olika former av rädslor att ta itu med.

Vi jobbar utifrån Natural Horsemanship (NH) filosofi. Natural Horsemanship står för/betydernaturlig hästhantering och är inte kopplat till någon specifik ridning alls, utan handlar i första hand om kunskapen om hästens naturliga psykologi, beteende och behov.

their website Where to purchase Testosterone Booster no prescription The usual initial dosage of Lopressor is 100 mg daily in single or divided It cannot be determined whether these events were causally related to Exforge.

Vi har valt att försvenska detta begrepp just för att förtydliga vad det är och anpassa det till den svenska/nordiska marknaden. Valet blev då att kalla det för hästcoach.

Vi vet med säkerhet att det finns en stor efterfrågan på kunniga hästmänniskor som vill och kan hjälpa hästägare att komma tillrätta med sina hästar. Vi är säkra på och trygga med att vi kan ge intresserade människor en mycket bra och gedigen utbildning som i sin tur genererar duktiga hästcoacher på hög nivå.

Vision - ”att bidra till att fler människor och hästar mår ännu bättre” Hästcoach AB har certifierade hästcoacher som kan anlitas. De hittar ni under " HITTA DIN HÄSTCOACH "

En Hästcoach kan hjälpa alla hästägare att komma tillrätta med sina hästar, kunna avgöra på vilket plan det eventuella problemet ligger. Om det har en fysisk, mental, näringsmässig eller social orsak/grund.
Hästcoachen kan hästens psykologi, beteende, behov, människans psykologi, beteende och behov i samband med hästarna. Hästcoachen är även certifierade NLP Practitioner & NLP Master Practitioner.

Hästcoachens främsta uppgift är att hjälpa häst och hästägare att ha en så bra relation som möjligt utifrån dom förutsättningar som häst och hästägare har. 

Hästcoachen kan utbilda både hästar och ryttare. Rida in unghästar, hjälpa hästar att förändra ett ev. ofördelaktigt beteende, hjälpa ryttare att förstå sina hästar, hjälpa ryttare att komma över ev. rädslor och ändra oönskade beteenden.

Kontakt

Adress:
Hästcoach Norden AB
Odengatan 15
506 34 Borås

Vid frågor - mejla info@hastcoach.se

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här.

Anmälan

Anmäl dig till någon av våra utbildningar genom att klicka på knappen nedan.

Gå till anmälan ⇨

Logga in