Deprecated: Optional parameter $pid declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKMenu.php on line 66

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKMenu.php on line 66

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKMenu.php on line 85

Deprecated: Optional parameter $pid declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKBase.class.php on line 433

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKBase.class.php on line 433

Deprecated: Optional parameter $pos declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKBase.class.php on line 433

Deprecated: Optional parameter $pid declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKAside.php on line 64

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKAside.php on line 64

Deprecated: Optional parameter $level declared before required parameter $i is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/templates/gk_university/lib/menu/GKAside.php on line 79
Kursledare

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /var/www/vhosts/hastcoach.se/httpdocs/administrator/components/com_virtuemart/helpers/vrequest.php on line 120

Kursledare

Kursledare

Kursledare alex2Alexandra Strålenhielm
Jag är uppvuxen med hästar i familjen. Alla våra hästar var snälla och enkla att hantera men sedan fick vi hem en ny häst som inte gick att lasta. Oavsett om vi använde mutor, linor eller hårda tag var hon omöjlig att få in i transporten, vilket gjorde att vi behövde söka hjälp. Vi fick tipset att kontakta Lisbeth Johnson som kom hem för att hjälpa till och det var första gången jag hörde talas om och kom i kontakt med horsemanship.
Det var en häftig upplevelse, att inse att det fanns så mycket mer kunskap om hästens psykologi, beteende samt behov än vad vi kände till. Innan Lisbeth kom hem så var vi säkra på att hästen inte var rädd för transporten, att hon var lugn i situationen men att hon av någon anledning bestämt sig för att inte gå på. När Lisbeth sedan hade jobbat med henne en stund kunde vi tydligt se att hon inte bara var rädd för transporten utan faktiskt skräckslagen. 
 
Ett tag senare när jag hade en foderhäst i ett annat stall började jag träna regelbundet för Lisbeth och fortsatte med det i många år. När Lisbeth berättade att hon var på väg att starta en utbildning, hästcoachutbildningen, så tyckte jag att det lät spännande och valde att börja på den. Mitt syfte med att gå den var för att lära mig mer om horsemanship för att kunna hantera min egen häst bättre men när vi kom till delarna i utbildningen där kundbesök ingick så insåg jag hur otroligt roligt och givande det var. 2013 startade jag mitt egna företag och åker sedan dess ut och håller lektioner och kurser i stall runt om i Sverige.
 
Jag har tre egna hästar, två islänningar och en shettis. Långa turer i skogen är favoriten men att jobba på de små detaljerna tycker jag också är väldigt roligt. Det är väldigt viktigt för mig att mina hästar är positiva och att de vill umgås med mig. 
 
Du kan läsa mer om mig, Alexandra Strålenhielm,
mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller nå mig på telefon: 0703-239469
Jag utgår från Bollebygds kommun, Västra Götaland.
 
 
Kursledare emma
Emma Blad 
Teambuildning och problemlösning mellan häst och människa! Visst låter det spännande? Det tycker jag! Mitt namn är Emma Blad och jag har sedan jag var liten fått höra att jag har ett speciellt förhållningsätt till hästar. Jag har haft hästar runt mig hela livet och för att göra historien kort är jag uppväxt med travhästar i familjen och det var också inom ponnytravet som min tävlingskarriär började. Sedan blev det hoppning och d
ressyr med min D-ponny under några år innan jag fick min första stora häst. Jag skulle säga att det var då min utveckling tog fart på riktigt inom relation och kommunikation till hästar. Det karismatiska fuxstoet jag fick hem var ingen häst som gick på räls, jag fick tänka om och fortsätta utveckla mina vägar från de traditionella tillvägagångsätten och träningsmetoderna. Jag började träffa och fick inspiration från olika tränare inom horsemanship, frihetsdressyr och akademisk ridkonst och började även hjälpa andra. 

Året 2013 hittade jag hästcoachutbildningen och min dröm om ett eget företag tog form.

Idag bor jag i Dalsland, har ett gäng hästar och arbetar främst med mitt egna företag som hästcoach med inriktning teambuilding och problemlösning. Som person och tränare är jag lugn och jordnära och min intention är att bidra till sund relation och bättre kommunikation mellan hästar och människor. Jag håller lektioner både privat och i grupp, mindre kurser och demos samt har webshop med egna produkter som matchar det jag står för.

Mitt mål är att så småningom ha en egen gård med min sambo och att fortsätta utveckla mig själv och mitt företag Horsma Hästcoachning.

Emma Blad
Företag: Horsma Hästcoachning
Ort: Dals-Ed
Tel: 070 384 10 30
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: www.horsma.se
Facebook: Horsma Hästcoachning
Facebook: Horsma webshop
Instagram: @horsma.se

 
Kursledare eleonorEleonor Hedström
När jag först kom i kontakt med Lisbeth var 2000 med min första häst när jag och en annan av hästcoacherna Helena gick en 12 veckors kurs i stenkullen, det ändrade hela mitt sätt att hantera och se på en häst utifrån hästens perspektiv.

Flera år senare hamnade jag i en depression och fick då tipset att vara med på Nlp kvällar med Lisbeth hemma hos Helena, och jag blev enormt inspirerad och började ändra mitt mående och tankar om mig själv direkt, wow!!
Kände efter dessa kvällskurser att allt var möjligt och Hästcoachutbildningen hade nästan precis startat som var min drömutbildning då det var precis den kunskapen kring naturlig hästhantering som jag brinner för, så jag började utbildningen 2013 med en raketstart, jag annonserade väldigt mycket och fick då många kunder.
Både hästdelen och Nlp delen kring hästens och människans psykologi, beteende och behov mm har gett mig otroligt många insikter och djup kunskap som jag aldrig trodde var möjlig.

Just nu har jag haft det väldigt lugnt med privatcoachningar då jag fokuserat mkt kring mitt privatliv och även söker mer kunskap kring hantering och ridning med min häst enligt Buck Brannaman och Leslie Desmond-filosofin som även dom var en av inspirationskällorna för Lisbeth.
Håller även lite NH-kurskvällar med grannar och deras hästar och har privatlektioner i både hantering och ridning med ungdomar och barn här hemma med mina 2 hästar vilket är så roligt och givande.
Framöver hoppas jag vara en del av den nya Hästcoachutbildningen som instruktör då jag vill sprida vidare Lisbeths kunskap.
Samt att kunna erbjuda mer lektioner med barn och ungdomar.

Några ord till dig Lisbeth, som gjort så starkt avtryck både i hästsverige och hjälpt så många människor genom Nlp-delen.
Tack för din fina vänskap och proffsiga kunskap och mentorskap, du är för alltid saknad och kommer alltid vara min idol

Kontaktuppgifter
www.hastcoacheleonor.nu
0707-419744

 

Kursledare helenaHelena Stroem

Jag har alltid älskat hästar och som de flesta med hästintresse började jag med ridskola. Att rida ut var höjdpunkten !
Sedan -96 har jag haft egna hästar och jag har gärna delat med mig av upplevelsen det ger med en ridtur. 
År 2000 fick vi ett föl som bjöd på mycket energi...lite för mycket för att jag skulle känna mig trygg att hantera den :) Det var bara för mej  att söka kunskap!

Jag fick kontakt med en kvinna -Lisbeth Börjesson Johnsson. En ny värld öppnade sig och jag började förstå lite hur hästar fungerar och kommunicerar.
Detta har jag haft med mig under åren och även använt mig av i mitt arbete med människor. 2009 startade ett eget företag där bla mina hästar får vara med och bidra på ett terapeutiskt sätt. Hästarna är fantastiska på att hjälpa oss att plocka fram- och träna oss på våra förmågor <3 
En bit in i detta arbetet kände jag att jag behövde mer kunskap i hur hästen fungerade, och här dök Lisbeth upp igen.

Hon hade precis startat upp en utbildning - Hästcoach - som gick djupare in på hästens psykologi, beteende och behov - precis vad jag letade efter. Bonus var också att en del handlade om hur vi fungerar som människa.
Jag blev klar hösten 2013, och har sista åren bidragit som mentor i utbildningen.
Med anledning av detta arbetar jag även med grundläggande hästhantering och problemlösning. Det är så intressant och spännande med kommunikationen mellan häst-människa !!! 
Läger, kursdagar och lektioner med häst-människa i fokus har jag haft genom åren. Så tacksam för alla möten!! 

Ord som är viktiga för mig i mitt arbete med häst & människa är harmoni och balans.
Ord som är mindre viktiga för mig är perfektion och prestation....  

Framtiden fortsätter förhoppningsvis att fortsätta att bjuda på nya erfarenheter och nya möten där jag får möjlighet bidra med min kunskap!

/ Helena Stroem :) 
www.westgothagard.com                               
Telefon 0766 325270

 

Kursledare josephineJospèphine-Natalie Beckman

Jag har alltid tyckt om djur, alla slags djur så långt jag kan minnas.
När jag var 5-6 år började jag rida en shettis som min mors väninna ägde det blev många fina avkastningar från denne.
Det blev starten i ett livslångt umgänge med hästar.
Jag har ridit på ridskola som ungdom och fick min första ponny vid 11 års ålder.
Jag har ridit och tävlat i de flesta discipliner som finns tex voltige och i vissa grenar ända upp till allsvenska och SM nivå.
Jag bestämde mig tidigt i livet redan vid 14 års ålder att jag ville jobba med hästar, hjälpa ryttare att förstå sina hästar, då jag ofta fick rida de hästar ingen annan ville eller vågade rida.

Jag har även jobbat på olika ridskolor och stallar som både instruktör, stallpersnonal och tillridade/ryttare.
Under årens lopp har jag tränat för många duktiga instruktörer både svenska och utländska personer som har delat med sig av deras kunskap och erfarenheter i både ridning och hantering av hästar.
Jag har rehabiliterat både hästar, hundar från olika trauman, beteendestörningar och hjälp ryttare med deras trauman, rädslor mm.
Jag har alltid varit intresserad av psykologi av djur och människor och även där förkovrat mig i detta på olika sätt bla genom utbildning hos Hästcoach AB.

Jag åker ut till kund och hjälper dem med ryttarträning, hantering, problemlösning, sits och balans, inridning, tillridning, lastning, säkerhetstänk/åtgärder i stort sätt allt som har med häst och människa relation/ samvaro med häst att göra.
Jag ger även coaching i mentalträning och personligutveckling.
Jag utgår från Borlänge och har Dalarna med omnej.
Jag har även digitala träningar via Ridesu, jag finns där i deras Tränalista. 

Facebooksida Riding Through Feel-Säkerhet &Kvalité
Telefon 0707280851
Mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
I
nstagram @ridingthroughfeel 

 

 

Kontakt

Adress:
Hästcoach Norden AB
Odengatan 15
506 34 Borås

Vid frågor - mejla info@hastcoach.se

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här.

Anmälan

Anmäl dig till någon av våra utbildningar genom att klicka på knappen nedan.

Gå till anmälan ⇨

Logga in